Otalmologie pentru caini si pisici

Început de cataractă? Pete pe ochi?

Cea mai rapidă soluție pentru a stopa sau vindeca afectiunile oftalmologice este tratamentul corect si prompt oferit de medicul veterinar specializat in oftalmolgie!

Cum ajută un veterinar specializat?

In sfera oftalmologiei veterinare intra cele mai comune afectiuni pe care le puteti observa la caini sau pisici:

  • Opacizare a ochilor (albire)
  • Pete pe ochi (cu aspect de leziune / "vânătaie")
  • Deformari ale globului ocular
  • Roșeață excesivă și permanentă
  • Ochi ce nu se pot deschide ( "lipiti" inchisi )
  • Forma /pozitie atipica a pleoapelor sau umflături in jurul ei
  • Lacrimat excesiv și / sau secreții dense

Toate aceste probleme reprezinta un disconfort pentru patruped iar lasate netratate pot duce la o degradare ireversibila a ochilor. Un medic specialist poate identifica motivul și elimina cauza, nu doar efectul!

Ce propunem?

Un pachet ce include consult și investigații de specialitate, efectuat de catre un medic veterinar oftalmolog (specializat pe oftalmologie) ce implica abordarea din prima vizita a unui set extins de proceduri si investigatii. Acest consult nu este oferit gratuit in oferta cu "Primul consult gratuit".

Programeaza-te online

Despre pachetul oftalmologic

Pachetul de investigatie oftalmologica include cel putin 5 pași (detailiati mai jos) și este cea mai bună opțiune pentru a începe procesul de vindecare sau stopare/incetinire drastica a degradarii la câinii și pisicile cu afecțiuni ale ochilor.

Costul pachetului este de 290 lei și implică o consultație de până la 1 oră, timp în care se urmează mai multe proceduri de diagnosticare. Consultatia este efectuata de dr. Ana Popa ce poate fi găsită în locația din Stefan cel Mare (str. Luncsoara 6c).

Pachetul nu include tratamentele recomandate ci doar pașii / investigațiile detailiate mai jos.

Este posibil ca în cadrul consultației oftalmologice de specialitate să se recomande investigații suplimentare, dar faptul ca abordarea este una complexă de la început va face ca investigațiile recomandate să aduca un beneficiu real în cadrul procesului de diagnostic & tratament.

Sună în locația Ștefan cel Mare pt. programare

Întrebări frecvente

Este o intrebare pe care o primim probabil cel putin odata pe saptamana. Aceasta este intrebarea gresita(sau legata de un diagnostic gresit) dar este situatia fericita cand proprietarii observa o problema la ochii patrupedului si doresc sa o rezolve, dar nu stiu cum.

Chirurgia oculara este o ultima instanta si rareori solutia recomandata de specialisti. Consultul oftalmologic de specialitate ajuta orice proprietar sa afle care este diagnosticul corect pentru o problema oftalmologica a cainelui sau pisicii si sa o rezolve sau tina sub control doar cu tratament in 98% din cazuri.

 

Consultul oftalmologic cuprinde:

  • Examenul clinic al animalului si discutie privind istoricul acestuia
  • Măsurare tensiune intraoculara (Tonometrie) - este un test important in depistarea glaucomului (când valorile presiunii sunt crescute) sau a uveitei (când valorile sunt scăzute).
  • Test Schirmer -  prin acesta se verifica cantitatea filmului lacrimal;
  • Test Fluoresceina - cu ajutorul acestui test putem vedea calitatea filmului lacrimal, leziunile corneene, tot cu ajutorul acestui test se poate efectua testul Jones care ne arata permeabilitatea glandelor lacrimalo - nazale.
  • Oftalmoscopie - prin acest test se verifica fundul de ochi.

 


Cherry Eye
 

La fiecare 2-4 saptamani dupa consultul initial, va fi necesar un recontrol pentru a urmari evolutia. Acesta dureaza approx 15-30 minute si in general cuprinde repetarea testelor initiale din pachet si ajustarea tratamentului in functie de evolutia pacientului

Costul recontrolului este de 150 lei.

Consultul ochilor cainilor sau pisicilor, chiar daca nu exista probleme evidente, este recomandat sa se faca odata la 2-3 ani din mai multe motive:

  • unele probleme nu sunt evidente pentru proprietari
  • unele afectiuni se pot determina doar cu ajutorul unor teste
  • odata cu inaintarea in varsta anumite suplimente pot ajuta pentru intarzierea aparitiei afectiunilor specifice varstei inaintate
  • anumite afectiuni ale ochilor nu pot fi eliminate / indepartate , dar dar pot fi incetinite drastic cu ajutorul unui tratament

 

Raspunsul simplu este: mai rar decat se crede.

Motivele pentru care ochii cainelui sau pisicii se albesc pot fi:

  • Cataracta - nu intotdeauna
  • Glaucom
  • Lovituri
  • Infectii
  • alte afectiuni


Ulcer corneal

Consultul oftalmologic de specialitate este efectuat de catre un medic veterinar specializat pe oftalmologie si implica abordarea din prima vizita a unui set extins de proceduri si investigatii, scopul fiind un diagnostic cat mai rapid, corect si sigur.

Avantajul vine dintr-o identificare mai rapida a cauzei si o vindecare mai rapida, fapt ce duce la disparitia disconfortului patrupedului in timpul cel mai scurt posibil. 

Dezavantajul consta in costul aparent mai mare (costul de consultatie initial + recomandarea efectuarii mai multor teste/analize mai curand in loc de esalonat).

Bineinteles!

Consultul oftalmologic de rutina/general este efectuat de catre oricare din medicii Perfect Pet si implica abordarea in mai multi pasi, cu analiza celor mai frecvente cauze initial, iar in cazul unor rezultate negative cu avansatul spre cauze mai putin frecvente.

Avantajul acestei abordari vine din esalonarea costurilor si potential rezolvarea fara un set extins de analize/investigatii. Dezavantajul este prezentat de durata potential mai lunga, timp in care disconfortul patrupedului este si el unul mai extins iar unele afectiuni pot degenera dincolo de un punct ce permite vindecarea.

Proprietarii de caini si pisici ce au trecut prin mai multe incercari / vizite la unul sau mai multi veterinari nespecializati fara a obtine rezultatul pe care il doreau, este posibil sa nu mai aiba rabdarea pentru a repeta procesul normal indelungat si de aceea se recomanda o abordare accelerata si amanuntita, prin pachetul de consult specializat.